Venäjällä kadonnut matkustajakone – etsinnät aloitettu

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaukoidässä matkustanut lentokone on kadonnut Venäjällä. Koneessa on ollut 28 ihmistä, joista kuusi on kuulunut miehistöön. Matkustajakonetta koskevat tiedot ovat ristiriitaisia, mutta sen uskotaan pudonneen mereen Venäjän itäosassa.

Reutersin mukaan Venäjälllä kadonnut matkustajakone on pudonnut mereen tiistaina Kamtshatkan niemimaan edustalla. Toinen teoria on, että kone on pudonnut lähelle Palanassa sijaitsevaa hiilikaivosta. Matkustajakone oli ollut matkalla Petropavlovsk-Kamtshatskista Palanaan.

Sää on ollut pilvinen. Mereen pudonnut kone oli keskipitkän ja lyhyen matkan sotilaskuljetuslentokone Antonov An-26, joka on rakennettu Neuvostoliiton aikana vuonna 1982. Lennonjohto kadotti yhteyden koneeseen kesken lennon.