Mopohäiriköt häiriköivät Siilinjärvellä – poliisi tehostaa valvontaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaikki maaseututaajamissa asuvat tietävät, että mopoilla kiihdyttely ja kaasuttelu kuuluu 15-vuotiaiden elämään. Nuorten liikkumisesta tulee häiritsevää silloin, kun se on taukoamatonta, tarpeettoman äänekästä tai yöunia häiritsevää.

Toisinaan nuorten vanhemmat loukkaantuvat, jos asian ottaa puheeksi heidän kanssaan. Kovin usein kuulee ”Nuoret on nuoria” tai ”Pojat on poikia”. Kaikkien tulisi kunnioittaa kanssaeläjiään ikään katsomatta.

Poliisi on saanut viime aikoina runsaasti valvontapyyntöjä Siilinjärveltä koskien mopoilevan nuorison häiritsevää käyttäytymistä. Poliisi valvoo Siilinjärven taajamaa tehostetusti tästä eteenpäin, ja toivoo, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista ja opettaisivat heille turvallista liikennekäyttäytymistä.

– Aiempina kesinä mopoilevan nuorison käyttäytyminen on herättänyt julkisuudessa runsaasti keskustelua, ja ongelmia on ollut lähes jokaisessa taajamassa. Nämä samat ongelmat tuntuvat toistuvan myös tänä kesänä, ja esimerkiksi Siilinjärvellä häiritsevän yöllisen ajelun lisäksi viime aikoina on sotkettu ja rikottu yksityistä ja yhteistä omaisuutta, kertoo ylikomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisista.

Poliisi valvoo tehostetusti Siilinjärven taajamaa iltaisin ja öisin tästä eteenpäin ja toivoo, että nuorten vanhemmat antaisivat lapsilleen asennekasvatusta ja opettaisivat ottamaan huomioon myös alueen muut asukkaat. Vastaavaa valvontaa tehdään toki myös muissa taajamissa Itä-Suomen alueella.