Huijarit perustivat valerokotuspisteitä – tuhansille piikitettiin suolaliuosta

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronakriisi on saanut huijarit liikkeelle eri puolilla maailmaa. Nyt Intiassa on paljastunut huijaus, jossa jopa tuhansille ihmisille on jaettu tehotonta valerokotteita. Valerokotuspisteitä on avattu Mumbain alueelle yhteensä 12 kappaletta.

Valerokotteita on Intiassa julki tulleessa huijauksessa saanut arviolta 2 500 ihmistä. Todellisen koronarokotteen sijaan huijauksen uhreille annettiin suolaliuosta. CNN-uutissivuston mukaan huijauksen järjestäjät tienasivat rikollisilla toimillaan yhteensä yli 23 000 euroa.

Poliisit ovat pidättäneet tapauksiin liittyen 14 ihmistä syytettynä tapoista ja salaliitosta. Viranomaisten odotetaan pidättävän lisää ihmisiä tapauksen tutkinnan edetessä. Koronaviruksen kesäkuun alussa Intiassa alkanut toinen aalto oli erittäin tuhoisa, ja tautiin on maassa kuollut tuhansia ihmisiä.