Tänään tv:ssä: Stephen Kingin kaksi edelleen järkyttävää kauhuklasikkoa

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Televisiossa nähdään kesäisenä perjantai-iltana kaksi suosikkikirjailija Stephen Kingin kirjoihin perustuvaa kauhuelokuvaa. Yle Teema Fem -kanavalla esitetään kello 21:00 vuonna 1989 ilmestynyt Uinu, uinu lemmikkini ja 22:40 Carrie vuodelta 1976.

Uinu, uinu lemmikkini, eli Pet Sematary kertoo perheestä, jonka isä turvautuu tragedian iskiessä kotinsa läheltä löytyvän muinaisen hautausmaan taikavoimien apuun. Uinu, uinu lemmikkini on usein nostettu pelottavimpien kirjojen ja elokuvien listoille. Osasyynä tähän on epäilemättä se, että yliluonnollisen uhan lisäksi tarinassa käsitellään pelkoa perheenjäsenten kuolemasta.

Myös Carrie ammentaa monien Stephen Kingin tarinoiden tapaan todellisista peloista. Tarinan keskiössä on koulukiusattu ja tiukassa nuhteessa kotonaan elävä teinityttö Carrie, joka murrosiän saapuessa huomaa omaavansa yliluonnollisia voimia.

Vuoden 1989 Uinu, uinu lemmikkini -elokuvan ohjasi Mary Lambert ja alkuperäisen Carrien puolestaan Brian De Palma. Televisioesityksen lisäksi kumpikin Stephen King -filmatisointi on katsottavissa Areenassa muutamien päivien ajan.