The Witcher ja Cyberpunk 2077 -pelien kehittäjä hakkeri-iskun kohteeksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolalainen peliyhtiö CD Projekt Red tunnetaan muun muassa suosituista The Witcher ja Cyberpunk 2077 -peleistään. Tannoin yhtiö joutui hakkereiden iskun kohteeksi, kun rikolliset uhmasivat julkaista salaisia tietoja.

CD Projekt Redin mukaan hakkerit kertoivat pääseensä käsiksi Cyberpunk 2077, Witcher 3 ja Gwent -pelien lähdekoodeihin sekä The Witcher 3 -pelin julkaisemattomaan versioon. Hakkerit uhkasivat vuotaa lähdekoodit sekä henkilöstöhallintaan, rahoitukseen ja lakiasioihin liittyviä asiakirjoja julkisuuteen, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei vastata.

CD Projekt Redin mukaan tietomurrosta vastuussa olevien vaatimuksiin ei vastattu, eikä heidän kanssaan tulla neuvottelemaan. Yhtiö kertoo olleensa yhteydessä niin vuotoa koskevien tahojen kuin viranomaistenkin kanssa asian tiimoilta. CD Projekt Redin mukaan hakkereiden käsiin ei vaikuta joutuneen heidän nimikkeidensä pelaajien henkilökohtaisia tietoja.