Italian kuvankauniiseen Calabriaan muuttaville tarjotaan 28 000 euroa

Koti & Asuminen Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian maaseudulle kaivataan kuumeisesti uusia asukkaita. Tarve on jopa niin kova, että Italian pieniin kyliin muuttaville on tarjottu mittavia rahallisia etuja tietyin ehdoin.

Italian Calabrian kyliin muuttaville tarjotaan jopa 28 000 euroa kolmen vuoden aikana. Alle 2 000 asukkaan kylien väkiluvun pienenemin halutaa pysäyttää ja asukkaiden määrä jälleen kasvuun. CNN-uutissivuston mukaan niin kutsuttujen aktiivisen oleskelun tulojen toivotaan kannustavan erityisesti nuoria ja aktiivisia ihmisiä muuttamaan Calabriaan.

Ehtoina rahan saamiselle on se, että uudet asukkaat joko alkavat yrittäjiksi alueella tai alkavat työskentelemään viroissa, joihin kylissä tarvitaan uusia työntekijöitä. Hakijoiden täytyy myös olla korkeintaan 40-vuotiaita ja valmiita muuttamaan 90 päivän sisällä hyväksytystä hakemuksesta. Italian maaseudun pieniin kyliin on aikaisemmin yritetty houkutella uusia asiakkaita esimerkiksi myymällä tyhjillään olevia taloja yhden euron hintaan.