Outokummun vanha kaivos on upea nähtävyys – poikeuksellinen tunnelma jää mieleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Outokummussa sijaitseva Vanha Kaivos kannattaa kokea ja nähdä itse. Se yllättää kävijänsä. Steampunkia ja apokalyptista maisemaa huokuva kaivosalue sopii mainiosti päiväretkikohteeksi. Lähellä oleva luonto on mainio pidemmän ajan kesälomareissuun.

– Outokummussa on historia vahvasti läsnä, mikä tarjoaa seikkailutunnelmaa. Kaikenikäiset löytävät täältä koettavaa ja nähtävää. Vanhan Kaivoksen kokonaisuus on hieno koko perheen kohde. Se muistuttaa linnaa, mutta tarjoaa paljon aktiviteetteja kävijöille. Vanhaan kaivokseen pääsee tutustumaan sisälle ja vanhaan kaivostorniin on myös pääsy, Outokummun kehitysjohtaja Jukka-Pekka Lätti kertoo Jari Peltorannalle.

Vanha kaivos sijaitsee Outokummun keskustassa. Elämyspaikassa voi museokierroksen ohella pelata frisbeegolfia tai kiivetä lukion kupeessa kulkevia rappusia huikeisiin maisemiin. Lapsille kaivosalueella on oma toiminnallinen osionsa.