Lähde tutkimusretkelle ruokakauppaan – suomalaiset myymälät kansainvälistä tasoa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ruokakaupat ovat kehittyneet viime vuosina markkinapaikoiksi, joissa on kauppahallin tunnelmaa ja ostosbasaarien henkeä. Ruokakaupat saattavat profiloitua tiettyyn teemaan ja edustaa oman alueensa parhaimpia makuja. Kaupasta haetaan nykyään muutakin kuin margariinia ja maitoa.

Suomea pitkin matkustaessa oppii nopeasti arvostamaan ruokakauppoja, jotka tarjoilevat korkealuokkaisia raaka-aineita ja mainiota palvelua. Esimerkkinä mainttakoon maailman parhaimmaksi ruokakaupaksi valittu Järvenpään K-Citymarket. Sieltä saa aitoja napolilaispizzoja, oman jäätelötehtaan tuotantoa ja japanilaista sushia.

Kaupassa valmistetaan myös salaisella reseptillä valmistettua frittikanaa amerikkalaiseen tyyliin. Monet vaeltelevat ruokakaupoissa ulkomailla käydessään, nyt samaa voi harrastaa myös Suomessa. Parasta on se, kun kokoaa itselleen maistelulautasta illaksi ja testaa uusia makuja omassa hotellihuoneessa tai asuntoauton terassilla rentoutuen.