Applen sääsovelluksessa hämmentävä yksityiskohta – ei näytä lukua 69

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iOS-laitteiden Sää, eli Weather-sovelluksesta on paljastunut erikoinen yksityiskohta. Osa sovelluksen yhdysvaltalaisista käyttäjistä on huomannut, ettei sovellus vaikuta näyttävän lukua 69.

Sää-sovellus ei The Verge -sivuston mukaan näytä 69 fahrenheitin lämpöastetta joissain iOS-käyttöjärjestelmän versioissa, mukaanlukien tuoreimmassa 14.6-versiossa. Asia herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua mahdollisesta sensuurista. Numero 69 voi nimittäin viitata tunnettuun seksiasentoon ja on siksi muun muassa suosittu meemien aihe.

69-numeron erikoinen poissaolo sääsovelluksesta ei kuitenkaan välttämättä johdu sensuurista. Monet Twitter-käyttäjät spekuloivat Applen muuntavan sovelluksen lämpötilat fahrenheit-muotoon niiden celsius-lukemista. 69 asteen lämpötilan muuttuminen luvuiksi 68 tai 70 voisi selittyä sillä, että sovellus pyöristää lukemat muuttaessaan ne lämpötilayksiköstä toiseen.