Britney Spears haastaa isänsä oikeuteen – syyttää hyväksikäytöstä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Britney Spears taistelee parhaillaan oikeudessa kumotakseen isänsä huoltajuuden, joka on aiheuttanut hänelle monenlaisia ongelmia. Nyt laulajatar haluaa haastaa isänsä oikeuteen huoltajuutensa hyväksikäytöstä. Britneyn mukaan isä muun muassa estää häntä tulemasta raskaaksi. Lisäksi isä salakuuntelee tyttärensä ja tämän lasten keskusteluja lastenhuoneessa.

Britney Spears sai äskettäin tuomioistuimen tuomarilta luvan valita itse oma lakitiiminsä, mitä pidetään merkittävänä askeleena kohti parempaa. Jatkossa isä ei voi enää vaikuttaa ketkä hänen tytärtään oikeudessa edustavat. Uusien asianajajien odotetaan saavan aikaan läpimurron tilanteessa, jossa Britney on ollut jo 13 vuoden ajan isänsä holhouksen alaisena. Tuomioistuin määräsi holhouksen katsottuaan, ettei poptähti kyennyt tekemään itseään koskevia päätöksiä.

Mikäli tuomioistuin katsoo, että isä on käyttänyt holhousta hyväkseen esimerkiksi taloudellisesti tai muuten käyttänyt asemaansa väärin esimerkiksi asettamalla perusteettomia rajoituksia, voidaan isä syrjäyttää ja hänen tilalleen vaihtaa joku toinen henkilö. Tuomioistuin voi tuomita väärinkäytöksistä myös korvauksia. Saatuaan tiedon asiasta Britney julkaisi sosiaalisessa mediassa videon itsestään tekemässä kärrynpyöriä. Samalla hän käytti ensikerran hashtagia #freebritney.