Facebookissa leviää valeuutinen onnettomuudesta Helsingissä – kyseessä huijaus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook-käyttäjiä on varoiteltu palvelussa leviävästä valeuutisesta, jonka levittäjillä on pahat taka-ajatukset. Väärän uutisen sisältämä linkki johtaa ihmisten yksityisiä tietoja urkkivalle huijaussivustolle.

Valeuutisen kerrotaan leviävän Facebookin ryhmissä. Julkaisussa Helsingissä väitetään tapahtuneen onnettomuus, jossa olisi kuollut ja loukkaantunut ihmisiä. Julkaisussa on kuva palomiehestä kypärä kädessään.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen mukaan kyseistä onnettomuutta ei ole todellisuudessa tapahtunut. Valeuutisen linkki vie sivustolle, joka saattaa yrittää kalastella käyttäjän Facebook-tunnuksen tietoja, eikä sitä tule missään nimessä painaa. Todellisista onnettomuuksista saadaan tietoa Henlsingin kaupungin pelastuslaitoksen viralliselta Twitter-tililtä @stadinbrakkari ja mediatiedotteista.