Koronarajoitukset poistuivat Englannissa tänään – tavallinen elämä alkaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Joissakin maissa on ryhdytty poistamaan koronavirusrajoituksia. Viruksen kitkemisen sijaan ihmiset opettelevat elämään sen kanssa. Englannissa kumotaan tästä päivästä alkaen muun muassa kasvomaskeja, turvavälejä ja etätyötä koskevia määräyksiä.

Englannissa saa kulkea tästä päivästä lähtien vapaasti ja sosiaaliset rajoitukset puretaan. Kansalaiset kutsuvat koronavirusrajoitusten poistamista vapauden päiväksi. Ihmiset saavat käydä normaalisti elokuvateattereissa, ravintoloissa ja tapahtumissa.

Noin 70 prosenttia maan väestöstä on saanut kaksi koronavirusrokotetta. Rajoitusten vapauttaminen on saanut myös kritiikkiä. Perjantaina järjestettiin asiantuntijoiden hätäkokous, jossa päätöstä vastusti 1.400 tiedealan henkilöä, AFP uutisoi.