NASA julkaisi silmiähivelevän kuvan: ”Massiivinen tähti kuplan vankina”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maata kiertävä Hubble-avaruusteleskooppi kykenee kuvaamaan kohteita, joiden havaitseminen maasta käsin olisi mahdotonta. Nyt NASA on paljastunut, että teleskoopin tietokoneessa on ollut vakava tekninen ongelma, joka on kuitenkin saatu viimein ratkaistua. Tämän ansiosta Hubble kykenee jatkamaan työskentelyä avaruudessa.

NASA julkaisi hyvän uutisen kunniaksi eilen sosiaalisessa mediassa upean kuvan vuodelta 2016. Kuvan kerrotaan olevan yksi kaikkien aikojen upeimpia Hubblen linnunradastamme ikuistamia. Siinä nähdään miten massiivinen tähti on kuin kuplan sisään vangittuna.

Kuvan tähti on miljoona kertaa kirkkaampi kuin Aurinkomme. NASA:n asiantuntijoiden mukaan tähti tulee todennäköisesti räjähtämään supernovaksi noin 10-20 miljoonan vuoden päästä.