Nightwishin konsertti siirtyy yhdellä päivällä – päätös ihmetyttää somessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu suomalaisyhtye on tiedottanut siirtävänsä Kaisaniemessä sunnuntaina 15. elokuuta järjestettäväksi suunnitellun konserttinsa ajankohtaa. Konsertti järjestetään nyt päivää aikaisemmin, lauantaina 14. elokuuta. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankotaan, mutta ne voi myös palauttaa ostopaikkaan 26. heinäkuuta mennessä.

Nightwishin konsertin siirtymisen tarkkaa syytä ei alun perin kerrottu. Esiintymisen aikaistuminen päivällä synnytti kritiikkiä ja keskustelua yhtyeen Facebook-sivulla, jossa yhtyeen rumpali Kai Hahto kommentoi asiaa. Muusikon mukaan hiljaisen lipunmyynnin vuoksi konserttia päätettiin siirtää, sillä vaihtoehtona olisi ollut sen peruminen kokonaan.

– Iso tipahdus tapahtui kun futisfanit kävi vähän venäjällä viihtymässä… ei näitä kannata järjestää kun saa lopussa ite maksaa tapahtuman kulut. Tää on meidän oma keikka ja myös riski on meillä… näin isoa produktiota ei kannata tehdä jos hommassa ei olla vielä edes omillaan, Hahto kirjotti.

Tapauksesta uutisoineen Iltalehden mukaan konsertin järjestävän Live Nation Suomen Scott Lavender on kuitenkin kommentoinut lipunmyynnin vastanneen odotuksia, ja kertoo konsertin siirtyneen lauantaille yleisön pyynnöstä. Kai Hahto on sittemmin kertonut lehdelle kommenttinsa taustalla olleen väärinkäsitys. Hahdon mukaan hän erehtyi vahingossa puhumaan väärän viikonlopun luvuista.