Pohjois-Korea kielsi slangin – valtio puuttuu nuorten puhetapaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Koreassa on länsimaisesti ajateltuna hyvin pieni yksilönvapaus. Maan diktaattori Kim Jong-un käytännössä sanelee kaikki ehdot valtion ja sen kansalaisten toiminnalle. Nyt maassa on huolestuttu nuorten puhetavoista.

Slangin puhuminen tai käyttäminen on kielletty Pohjois-Koreassa. Etelä-Koreasta maahan kantautunut puhetyyli on asetettu ehdottomaan kieltoon, koska maassa tulee puhua ja kirjoittaa ainoastaan asiatyyliin. Paikallisessa lehdessä oli aiheesta varoituksia.

Myös länsimaiset vaikutteet ovat ehdottoman kiellettyjä. Muotiin, musiikkiin tai puhetapaan liittyvien ohjeistusten rikkominen voi aiheuttaa vankeustuomion tai teloituksen. Kuolemantuomio on varma, jos henkilön hallusta löytyy huomattava määrä eteläkorealaista, amerikkalaista tai japanilaista mediasisältöä, BBC uutisoi.