Stara Kim Jong-un

Ohhoh!

Kim Jong-unin velipuolen murhaajalla LOL-paita – ilmestyi heti verkkokauppaan

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin velipuoli myrkytettiin aiemmin tällä viikolla Kuala Lumpurissa. Kim Jong-namin salamurhasta epäilty nainen, 28-vuotias Doan Thi Huong on The Telegraph -lehden mukaan sittemmin pidätetty Malesiassa.

Doan Thi Huongista otettu valvontakameran kuva on sittemmin lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa. Monet kiinnittivät huomiota vietnamilaisen naisen erikoiseen paitaan. Vaatekappaleessa lukee isoilla kirjaimilla internetistä tuttu kovaääniseen nauruun viittaava lyhenne LOL.

Pian kuvan leviämisen jälkeen kiinalaisessa Taobao-verkkokaupassa alettiin kaupitella samankaltaisia paitoja. Paitoja myytiin 6.324 juanin eli hulppean 866 euron hintaan. Tuote on sittemmin vedetty pois myynnistä.

 

Ohhoh!

Kim Jong-unin velipuoli myrkytettiin – oli raaka viesti Pohjois-Korealta?

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli muutama vuosi sitten useita kertoja otsikoissa epäiltyjen massamurhien takia. Nyt on uutisoitu hänen velipuolensa, Kim Jong-namin epäilyttävästä kuolemasta. Mies myrkytettiin Kuala Lumpurin lentokentällä.

BBC:n mukaan pohjoiskorealaisen diktaattorin ja hänen velipuolensa välit eivät olleet kovinkaan sopuisat. Kim Jong-nam oli elänyt viime vuodet Pohjois-Korean ulkopuolella, koska ei ollut Kim Jong-unin suosiossa. Etelä-Korean presidentti Hwang Kyo-ahn on kommentoinut, että mikäli pohjoiskorealaiset ovat vastuussa Kim Jong-unin velipuolen kuolemasta, osoittaa se hyvin brutaalia ja epäinhimillistä toimintaa.

Kim Jong-namin henkilöllisyyttä ei ole vielä varmistettu virallisesti ja Malesian poliisi tutkii kuolemaa. Ketään ei ole pidätetty. Velipuolen seurassa oli aiemmin nähty kaksi naista. Yhdysvallat epäilevät, että Kim Jong-nam olisi salamurhattu pohjoiskorealaisten vakoojien toimesta.

Kim Jong-unin kerrotaan teloituttaneen vuonna 2013 setänsä, Jang Song Thaekin. Syynä oli se, että Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisin mies ei taputtanut tarpeeksi kovaa, kun Kim Jong-un valittiin maan sotakomission varapuhemieheksi.

Publié par Kim Jong Un sur lundi 16 novembre 2015

Viihdeuutiset

Pohjois-Korea kielsi joulun – kristittyjen täytyy palvoa isoäitiä

Maailmalla on totuttu kuulemaan poikkeuksellisia uutisia Pohjois-Korean diktatuurista, sillä maa elää monin tavoin aivan omaa todellisuuttaan. Nyt Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ilmoittanut kieltäneensä joulun uskonnollisena juhlana.

New York Postin mukaan Kim Jong-un vaatii maan vähäisiä kristittyjä kansalaisia palvomaan jatkossa Jeesuksen syntymän sijaan omaa isoäitiään Kim Jong-sukia.

Jouluaattona vuonna 1919 syntyneeksi väitetty ja vuonna 1949 kuollut Kim Jong-suk tunnetaan Pohjois-Koreassa kommunistiaktiivina, maan ensimmäisen diktaattorin Kim Il-sungin vaimona ja maan edellisen hallitsijan Kim Jong-ilin äitinä. Kim Jong-un tunnetaan aktiivisena uskonnollisen joulun vastustajana. Lehtitietojen mukaan maan vankileireillä on jopa 70.000 kristittyä.

Viihdeuutiset

Pohjois-Korea kielsi sarkasmin lailla – katsotaan hallinnon vastustamiseksi

Ihmisoikeus- ja sananvapauden esimerkkivaltiona tunnettu Pohjois-Korea on kieltänyt kansalaisiltaan sarkasmin käytön. Kim Jong-unin kerrotaan pelkäävän, että maan kansalaiset ylistävät häntä ainoastaan ironisesti.

Pohjois-Korean valtion virkamiesten järjestämissä yleisötapaamisissa on varoitettu, ettei kansalaisten sarkastinen puhe tule jäämään rankaisematta. Radio Free Asia -uutissivuston mukaan kansalaisia kehotetaan yksinkertaisesti pitämään suunsa kiinni.

Maan viranomaisten mukaan ironiset kommentit, kuten ”Tämä on kaikki Yhdysvaltojen syytä” lasketaan nyt Pohjois-Korean oman hallinnon vastustamiseksi. Maan kansalaiset ovat käyttäneet amerikkalaisten syyttämistä sarkastisena keinona kritisoida oman maansa johtoa, joka syyttää valtion sisäisistä ongelmista yleensä länsimaita.

Kiellettyihin fraaseihin kuuluu myös ”Typerys, joka ei näe ulkopuolista maailmaa”. Tällä viitataan Kim Jong-uniin äärimmäisen eristäytyneiseen tapaan johtaa maataan. Taannoin mies jätti osallistumatta Kiinassa ja Venäjällä järjestettyyn toisen maailmansodan päättymisen muistotilaisuuteen, minkä kerrotaan herättäneen ihmetystä jopa maan hallinnon sisällä.

Independent-lehden mukaan Pohjois-Korean johtoa kritisoivat teot ovat lisääntyneet viime aikoina maassa. Viime viikkoina maassa on nähty esimerkiksi maan johtajaa ja hallintoa kritisoivia graffiteja.

Viihdeuutiset

Mihin Kim Jong-Unin kulmakarvat katoavat?

Pohjois-Korea on maailman suljetuin valtio, ja maasta kantautuu muiden maiden tietoon pääasiassa viralliseksi totuudeksi luokiteltua propagandaa ja kuvia. Parhaillaan verkossa ihmetellään maan päämiehen, Kim Jong Unin, katoavien kulmakarvojen kohtaloa.

Hallitsija Kim Jong-Un on viime aikoina nähty harvakseltaan julkisuudessa, mutta näiden kuvien perusteella on nyt tehty havainto, jossa miehen kulmakarvat näyttävät katoavan millimetri millimetriltä ajan kanssa. Jotkut ovat veikanneet, että kyseessä on Pohjois-Korean uusi virallinen valtiollinen tyyli, kun toiset veikkaavat Kimin ottaneen mallia viihdejulkkiksilta. Oli syy mikä tahansa, kestää kulmakarvojen kasvaminen takaisin jopa kuukausia.

Viihdeuutiset

Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja sodalla pilkkaelokuvan takia: ”Elokuvan julkaiseminen terrorismia!”

Näyttelijät Seth Rogen ja James Franco nähdään – toivottavasti – pian tähdittämässä Pohjois-Koreaan sijoittuvaa The Interview -toimintakomediaa, jossa miesten roolihahmot yrittävät salamurhata maan diktaattori Kim Jong-unin. Kerroimme jo aiemmin, että Pohjois-Korea ilmoitti raivostuneensa elokuvasta, mutta nyt maa on mennyt pidemmälle.

BBC nimittäin uutisoi eilen, että Pohjois-Korea on uhannut Yhdysvaltoja sotatoimilla, jos elokuva julkaistaan. Maan ulkoministeriön edustaja ilmoitti asiasta Yhdysvalloille ja kertoi maansa ryhtyvän säälimättömiin vastatoimiin. Pohjois-Korea pitää elokuvan julkaisemista Yhdysvaltojen sotatoimena ja terrorismina, johon sillä on oikeus vastata voimankäytöllä.

Lokakuussa Yhdysvaltain ensi-iltansa saavasta The Interview-elokuvasta julkaistiin viime viikolla ensimmäinen traileri. Viime viikolla Pohjois-Korea kommentoi elokuvaa näin.

– Elokuva kuvastaa sitä mitä Yhdysvallat on tehnyt Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa ja Ukrainassa. Eikä saa unohtaa kuka surmasi John F. Kennedyn – amerikkaiset, maan tietotoimisto ilmoitti.

Viihdeuutiset

Näitä hervottomia valheita pohjoiskorealaisille syötetään

Pohjois-Korea on kulttuurisen jälkeenjääneisyyden kehto keskellä sivistynyttä maailmaa. Maan hallinto pyrkii peittämään kansalaisiltaan muun maailman asioita. Kerroimme taannoin, että pohjoiskorealaiset olivat esimerkiksi yllättyneitä kuullessaan maahan livahtaneilta brittitoimittajilta, että Michael Jackson on kuollut.

Nyt pohjoiskorealaisten uskomuksista on saatu jonkinlaista lisätietoa, kun Kim-niminen parikymppinen nuorukainen on kertonut maailmankuvaansa ranskalaiselle valokuvaajalle Eric Lafforguelle. Muun muassa tällaisia valheita heille on syötetty, kertoo Elite Daily.

1. Lady Gaga on mies.

2. Kim Jong-Il keksi hampurilaisen vuonna 2009. Entistä diktaattoria pidetään myös jumalana, joka pystyi lukemaan ihmisten mieliä.

3. Kiinalaiset keksivät Mikki Hiiren.

4. Pyörällä ajaminen pilaa jalkojen muodon ja tekee niistä rumat.

5. Eteläkorealaiset ampuvat kaikki, jotka yrittävät ylittää maiden välisen rajan.

6. Pohjois-Korean rikkaat eivät omi kaikkea maan rahaa. Kaikki ovat tasapuolisia, vaikka osa elääkin köyhyydessä ja Kim Jong-Unilla on oma yksityissaarensa ja hän käyttää vuodessa miljoonia autoihin ja viinaan.

7. Et tulla raskaaksi, jos et ole naimisissa.

8. Reikäisiä farkkuja ei ole olemassa.

9. Autot ovat sinulle pahaksi ja niillä ajaminen laiskistuttaa, siispä kukaan ei aja autolla.

10. Pohjoiskorealaiset toivottavat eteläkorealaiset tervetulleeksi, jos he haluavat liittyä heidän joukkoonsa.