Huikea video – tältä Tour de France näyttää kilpailijoiden näkökulmasta

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tämänvuotinen Tour de France, eli Ranskan ympäriajo sai päätöksensä 18. heinäkuuta. Maineikkaan pyöräilykilpailun voittajaksi selvisi tänä vuonna slovenialainen Tadej Pogacar UAE Team Emirates -joukkueesta.

Nyt viraalina on levinnyt koostevideo, jossa pyöräkilpailun vauhtiin päästään tempautumaan lähes ainutlaatuisella tavalla. Osa videosta on nimittäin kuvattu kilpailijoiden pyöriin asetetuilla kameroilla. Jännittäviä hetkiä päästään seuraamaan ikään kuin pyöräilijöiden omasta näkövinkkelistä.

Videolla katsojat pääsevät hyppäämään turvallisesti keskelle pelotonia, eli maantiepyöräilyn pääjoukkoa. Kilpailijat ajavat ryppäässä säästääkseen energiaa ja suojatakseen itseään vastatuulelta. Pääjoukossa ajaminen on kuitenkin myös haastavaa, sillä yhdelläkin virheliikkeellä voi olla tuhoisat seuraukset.