Useita jäätelöitä vedetty myynnistä – sisältävät syöpää aiheuttavaa ainetta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useita jäätelötuotteita ja hyytelösokeria on vedetty pois myynnistä mahdollisesti haitallisen ainesosan vuoksi. Jäätelöissä ja hyytelösokerissa on havaittu EU-lainsäädännön sallitun rajan ylittäviä määriä etyleenioksidia.

Mars Finland vetää pois myynnistä Snickers, Twix ja Bounty-jäätelöitä. SIA Jäätelöt puolestaan vetää markkinoilta Lemoncurd-tuutit sekä 0,5 ja 5 litran jäätelöpakkaukset sekä 5 litran Mangosorbetin. Lisäksi Suomen Sokeri Oy vetää varotoimenpiteenä myynnistä Dansukker Hyytelösokeri Multi -tuote-eriä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan etyleenioksidi luokitellaan syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Aineen ei pitäisi pieninä määrinä aiheuttaa vakavaa terveyshaittaa, mutta sitä sisältäviä tuotteita ei tulisi silti käyttää.

Tarkemmat tiedot pois vedettävistä jäätelöiden tuote-eristä löytyvät Mars Finlandin ja SIA Jäätelöiden sivuilta. Dansukker-hyytelösokerin takaisinveto koskee tuote-eriä, joiden parasta ennen -päivämäärä on 17.6.2021-8.4.2023 välisenä aikana.