Stara jäätelö

Lifestyle Ruoka

Jäätelöjen jäätelö – yhdessä vohvelissa jopa kymmenen palloa

Los Angelesissa sijaitseva jäätelökioski on saanut runsaasti mediahuomiota yksinkertaisella idealla. Jälkiruokaravintola mahdollistaa usean eri jäätelömaun yhdistämisen tavallista pienempien jäätelöpallojen avulla. Moni haaveilee samanlaisesta jäätelöbaarista myös Suomessa.

Irtojäätelöä ostaessa on vaikeaa päättää, mitä makua vohveliin tai kuppiin haluaa herkuteltavaksi. Perinteisesti jäätelöannoksissa on korkeintaan kolmea eri makua. Gresescent Ice Cream -ravintolassa voi valita vohvelitötteröön kymmentä eri jäätelöä.

Bouquet cone -nimiset jäätelöannokset tehdään pienikokoisella jäätelökauhalla. Toisin sanoen nyt asiakkaat pääsevät maistelemaan laajasta valikoimasta uusia makuja, tai vaihtaa jopa suosikkinsa kokonaan uuteen. Gresescentissä myydään yhteensä 25 eri jäätelömakua.

Ruoka Viihdeuutiset

Maailman kaunein jäätelöpallo – kuin aito ruusu!

Käsityönä tehdyt artesaanijäätelöt ovat viime vuosien aikana valloittaneet jäätelökioskit myös Suomessa. Monet suosivat yleensä kerman sijaan täysmaitoon valmistettuja artesaanijäätelöitä, joiden maku ja rakenne eroavat melko paljon tavallisesta kermajäätelöstä.

Maun lisäksi australialainen jäätelöä valmistava yritys i-creamy on valloittanut asiakkaat puolelleen myös jäätelön ulkonäön avulla. Kuvankauniit jäätelöt kootaan vohvelin sisään kuin ruusut, joista useammat asiakkaat haluavatkin ottaa aina kuvan ja jakaa sosiaalisessa mediassa myös muiden ihasteltavaksi.

I-creamy -kahvilan julkaisemat kuvat ovat vastustamattoman kauniita ja jäätelöt herkullisen näköisiä. Varsinkin useampaa makua sisältävät jäätelötötteröt valloittavat ulkonäöllään, koska ruusun terälehtiä on tällöin yhdessä vohvelissa useampaa eri väriä.

Viihdeuutiset

Gilmoren tytöt sai oman jäätelömerkin – poikkeuksellinen makuvalikoima

Gilmoren tytöt -niminen televisiosarja saa pian jatkoa Netflixiin. Gilmore girls: A Year in the Life -niminen minisarja julkaistaan 25. marraskuuta. Newyorkilainen jäätelötehdas on luonut sarjan innoittamana oman jäätelön kaikille tosifaneille.

Ample Hills Creamery -niminen jäätelötehdas on tuonut markkinoille Gilmoren tytöt -televisiosarjan innoittaman jäätelövalikoiman. Valikoimassa on kolme eri makua: suklaakahvi, kahvi ja kurpitsapiirakka sekä vaahtokarkki. Tuotteita myydään neljän pakkauksen erissä. Valitettavasti teemajäätelöitä ei ainakaan vielä myydä Suomessa, mutta niitä pääsee maistelemaan esimerkiksi seuraavalla New Yorkin lomalla.

Gilmoren tyttöjä tehtiin seitsemän tuotantokautta, joista viimeinen esitettiin vuonna 2007. Kaikki jaksot on katsottavissa Netflixissä. Sarjan uusissa jaksoissa nähdään aiemmista tuotantokausista tuttuja näyttelijöitä.

Viihdeuutiset

Englanninbulldoggi on jäätelöauton uskollisin asiakas – rientää heti paikalle kuullessaan tunnussävelmän

Alabaman Huntsvillessa operoivalla jäätelöautolla on yksi erittäin uskollinen asiakas. Kyseessä on englanninbulldoggi Rambo, joka ei pysty vastustamaan auton tunnussävelmän kutsua.

Useat koirat pelkäävät jäätelöauton ääntä, mutta ei Rambo. Omistaja Ashish Silwalin kertoo WAAY31-uutiskanavalle pakkomielteen alkaneen noin vuosi sitten, kun se kuuli tunnusmelodian ensimmäistä kertaa. Siitä lähtien Rambo on rientänyt auton luokse joka kerta kuullessaan sen.

Jäätelöauton myyjänä työskentelevä Akins Luwoye tarjoaa mielellään innokkaalle ranskanbulldoggille jäätelöä. Ei tosin ilmaiseksi, sillä omistajan täytyy toimia makeanhimoisen koiran maksumiehenä.

Ruoka Viihdeuutiset

Tässä vasta herkku! Tacoja jälkiruoaksi suklaalla ja jäätelöllä

Tacot ovat rantautuneet Suomeen jo muutama vuosikymmen sitten. Nykyisin perinteistä meksikolaisruokaa tarjoillaan jopa suomalaiskoulujen ruokaloissa. Tacot ovat myös suosittua viikonloppuruokaa perheissä.

Tacot täytetään perinteisesti paistetulla jauhelihalla, kanasuikaleilla ja vihanneksilla. Kastikkeina käytetään tomaattipohjaista salsaa, avokadosta valmistettua guacamolea tai kermaviiliä. Nyt suolaisen herkun rinnalle voi valmistaa myös suklaisia jälkiruokatacoja.

Kaivomme esiin Byron Talbottin reseptin, jonka avulla suklaajäätelötacoja voi valmistaa helposti kotioloissa. Avuksi tarvitsee vohveliraudan ja perinteiset leivontavälineet. Tacojen kuoreen tulee kaksi kananmunaa, 1,2 desilitraa sokeria, 3-4 ruokalusikallista maitoa, puoli desilitraa sulatettua voita, yksi teelusikallinen vanilja-aromia tai -uutetta, ripaus suolaa ja 0,75 desilitraa jauhoja. Sekoita taikina ja paista vohveliraudassa.

Ripusta vohvelit jäähtymään muotoonsa esimerkiksi uuninritilää apuna käyttäen. Sulata noin 2,5 deslitraa tummaa suklaata ja voitele jäähtyneet vohvelit suklaalla kuoren sisäpuolelta. Jäähdytä. Täytä tacot jäätelöllä ja pakasta. Kasta tacot lopuksi suklaaseen, koristele pähkinärouheella ja pakasta vielä kerran ennen tarjoilua.

#Chocotaco & chill… happy #CincoDeMayo, friends! Tag someone who's gonna love this #TBT

A photo posted by Dylan's Candy Bar (@dylanscandybar) on