Britanniassa epäillään, että pierut levittävät koronavirusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronavirus leviää parhaillaan Suomessa jälleen huolestuttavan nopeasti, ja samaan aikaan esimerkiksi Britanniassa on jo purettu rajoituksia merkittävästi. Telegraph-lehti kertoo, että brittiministerit epäilevät viruksen leviävän myös suolikaasujen mukana.

Lehden mukaan jotkut brittihallinnon ministerit ovat ilmaisseet huolensa siitä, että virus leviäisi koronapositiivisten henkilöiden pierujen kautta. Tämä kasvattaisi riskiä saada tartunta esimerkiksi yleisissä vessoissa ja muissa suljetuissa tiloissa.

Pierujen välityksellä leviämisestä ei ole tällä hetkellä tutkimustietoa, mutta aiemmin tutkijat ovat jo osoittaneet, että virusta löytyy kyllä ihmisen ulosteesta. Telegraph-lehti ei kertonut ketkä ministerit ovat tällaisia arvioita pierujen roolista esittäneet.