Varo Windows 11 -huijausta – leviää väärän asennusohjelman avulla

Digi · Tim Isokivi

Microsoft paljasti taannoin julkaisevansa lähitulevaisuudessa uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän. Nykyisen Windows 10 -käyttöjärjestelmän omistajille tarjotaan mahdollisuutta päivittää nykyinen versio uuteen ilmaiseksi. Nyt Windows-käyttäjiä on kuitenkin varoiteltu verkossa leviävästä huijauksesta.

Verkossa on levinnyt asennusohjelmia, joiden väitetään asentavan tietokoneelle Windows 11 -käyttöjärjestelmän. Ne on Kaspersky-sivuston mukaan suunniteltu näyttämään hämäävän paljon todellisilta Microsoftin asennusohjelmilta. Todellisuudessa ohjelmat kuitenkin täyttävät tietokoneen erilaisilla haittaohjelmilla.

Microsoftin Windows 11 -päivityspaketti julkaistaan virallisesti todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Osalle Windows Insider -ohjelmaan kuuluvista tarjotaan jo etukäteen mahdollisuutta asentaa koneelle sen testiversio. Asennusohjelma tulisi kuitenkin ladata ainoastaan Microsoftin virallisten palvelujen kautta.