Tammerfesteillä korona-altistumisia – mahdolliset altistumispaikat näkyvissä Taysin sivuilta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella vietettiin viime viikolla Tammerfest-kaupunkifestivaalia. Tapahtumaan osallistujia on kehotettu tarkkailemaan terveyttään, sillä Pirkanmaalla on festivaalien aikaan saattanut altistua koronalle.

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin mukaan Tammerfest-alueella on ollut tapahtuman jokaisena päivänä useampi koronaa sairastava henkilö. Festivaaliin on myös yhdestetty sittemmin useampia jatkotartuntoja.

Varsinaisen Tammefest-alueen ja ympäröivän Laukontorin alueen lisäksi altistumisia on tapahtunut esimerkiksi ravintoloissa, baareissa ja julkisissa liikennevälineissä. Lista mahdollisista altistumispaikoista on nähtävissä Taysin sivuilla.

Tammerfesteille osallistuneita ja Tampereella tapahtuma-aikana oleskelleita on kehotettu hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä. Pirkanmaalla todettiin 28. heinäkuuta 66 uutta koronatartuntaa. Alueellinen pandemiaryhmä on varoittanut, ettei leviämisvaiheeseen siirtyminen ole kaukana.