HS: Nightwish soitti salakeikan Oulussa – väitettiin venäläiseksi coverbändiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu suomalaisyhtye Nightwish valmistautuu parhaillaan syyskuussa alkavaksi suunniteltuun maailmankiertueeseen. Sitä ennen yhtye on esiintynyt Oulussa tuhansille faneille salanimen voimin.

Oulun Club Teatrialla piti keskiviikkona 28. elokuuta esiintyä Nevski & The Prospects -niminen yhtye, jota kuvailtiin Venäjän suosituimmaksi Nightwish-coverbändiksi. Lavalle nousi kuitenkin todellinen Nightwish. Yhtyeellä on jo ennestään ollut tapana järjestää ennen isoja kiertueitaan keikkoja salanimillä.

Salaesiintymisestä ensimmäisenä uutioineen Helsingin Sanomien mukaan yleisöä oli paikalla yli 3 000. Kyseessä oli yleisömäärältään Suomen suurin sisäkeikka korona-ajan alkamisen jälkeen. Sana piilokeikasta oli siis levinnyt laajasti fanien keskuudessa.

Aivan puskista ei salakeikka tullut Nightwishin faneille. Esiintyminen oli listattuna yhtyeen kotisivujen keikkaosiossa, jossa yhtyeen nimeksi ilmoitettiin Nevski & The Prophets. Ennen maailmankiertuettaan Nightwish esiintyy Suomessa vielä Oulun Qstock ja Kuopion Kuopiorock -festivaaleilla sekä Helsingin Kaisaniemessä.