Ressu Redford täyttää tänään 60 vuotta – Bogart Co. oli ponnahduslauta uralle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen suosikkilaulaja Ressu Redford, eli Esa Mäkelä, täyttää tänään 60 vuotta. Laulaja on tullut tutuksi suomalaisille hiteistään. Turkulaisen miehen ura lähti liikkeelle Bogart Co. -yhtyeestä 1980-luvulla.

Bogart Company oli yksi Suomen menestyneimmistä yhtyeistä dancemusiikillaan. Pitkätukkaimagon saanut yhtye keikkaili ahkerasti monta vuotta, mutta saavutti megasuosion vasta vuonna 1985. Tällöin All the Best Girls voitti Levyraati-ohjelmassa.

Yhtye tähtäsi ulkomaille, mikä ärsytti joitakin musiikkipiireissä. Yhtye levytti Dance Station -levyn Tukholmassa ja samaan aikaan Esa Mäkelästä tuli kansainvälisempi Reddie Redford, eli nykyisin Ressu Redfrod -nimellä tunnettu laulaja. Kun yhtye pani pillit pussiin vuonna 1989, aloitti Ressu oman soolouransa.

Ressu Redfordin keikkakalenteri on hyvin buukattu ja mies juhlii tänään 60-vuotisjuhliaan. Hänen uraansa on siivittänyt tänä vuonna Vain elämää -sarjassa esiintyminen 11. tuotantokaudella. Hänen hittejään ovat Kuka on se oikea?, Älä mee, Kuusi kuuta & Saturnuksen renkaat, Kato mitä sä teit ja Taas aurinko nousee.