Yhdysvaltojen terveysviranomaiset: Korona deltamuunnos leviää flunssaa helpommin

Terveys · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen tautikeskus CDC on julkaissut koronaviruksen deltavarianttiin liittyvän varoituksen. Terveysviranomaisten mukaan virusmuunnos leviää helpommin kuin esimerkiksi flunssa.

CDC on New York Times -lehden mukaan kertonut deltamuunnoksen leviävän tehokkaammin kuin esimerkiksi tavallinen flunssa, isorokko ja ebola-virus. Variantin havaittiin leviävän myös rokotuksen saaneista ihmisistä. Rokotus kuitenkin estää taudin vakavaa muotoa, vaikka lieviä oireita voi edelleen esiintyä.

Deltamuunnostartunnan kerrotaan myös aiheuttavan viruksen aikaisempia muotoja vakavampaa sairastumista. CDC:n raportin mukaan olisi tärkeää myöntää, että sota koronavirusta vastaan on muuttunut ärhäkämmän virusmuunnoksen vuoksi. Raportissa viranomaisia kehotetaan kannustamaan ihmisiä rokotteen ottamisen lisäksi noudattamaan esimerkiksi kasvomaskien käyttöä sisätiloissa ja julkisilla paikoilla.