Teehetki voi olla koko päivän pelastaja – yhdistetään rauhaan ja meditatiiviseen tilaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tee on kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa kuumana päiväjuomana tai illan nautiskeluun sopivana. Monet osaavat jo hakea mieleisintään teelaatua tai -makua. Valikoima on kasvanut viime vuosina.

Suomeen on tullut lisää teekauppoja, joista monella on hyvin toimiva nettikauppa. Teevalikoimat ovat laajentuneet, ja teetä nautitaan myös juhlajuomana viinin sijaan. Teen kulutuksen trendinä näkyy hyvinvointi sekä panostaminen laatuun ja ekologisuuteen, Teen Ystävät ry tiedottaa.

– Etätyöpäivänä teen valmistaminen tarjoaa miellyttävän meditatiivisen tauon: valitset teen, valmistat sen huolella ja nautiskelet kiireettä ja rentoutuen. Juhlahetkemmekin ovat nyt pienimuotoisia ja intiimejä, ja laadukas tee sopii niihin hyvin. Teen parissa kotoileminen on suorastaan juhlaa, Teen Ystävien puheenjohtaja Petra Tandefelt kuvailee teenautintoja.

Teetä juodaan Suomessa neljänneksi eniten veden, kahvin ja maitotuotteiden jälkeen. Teen päivää vietetään helmikuussa ja se tuo tunnetuksi teekulttuuria. Päivä saattaa teenjuojat yhteen nauttimaan teetä muun muassa kodeissa, työpaikoilla, teekaupoissa, teehuoneissa, kahviloissa ja ravintoloissa.