Iguaani majaili wc-pöntössä päiväkausia: ”Vessassa totaalinen kaaos”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset voivat kiittää maamme pohjoista sijaintia siitä, että koteihin päätyy harvemmin järin isokokoisia kutsumattomia luontokappaleita. Eräs Yhdysvaltojen Floridassa asuva mies löysi taannoin vessanpöntöstään todelliseksi murheenkryyniksi muodostuneen liskon.

Floridan Hollywoodissa asuva Kurt Hiberth oli pesemässä haimpaitaan, kun hän näki outoa liikettä vessanpöntössä. Pöntössä räpiköi isokokoinen iguaani. Hilbert puki käsiinsa suojahanskat ja yritti saada liskoa kiinni, mutta se pakeni uimalla syvemmälle pönttöön.

– Onnistuin tarttumaan sitä takajaloista ja hännästä. Vedin liskoa puoleeni, se puolestaan veti minua. Häntä heilui puolelta toiselle, vettä lensi joka paikkaan, vessassa oli totaalinen kaaos, Hibert kuvailee.

Hibert onnistui nappaamaan vain palasen iguaanin hännästä, ja piinan jatkuttua useiden päivien ajan hän soitti paikalle liskoihin erikoistuneen asiantuntijan. Pyydystäjä Harold Rondan onnistui lopulta ottamaan matelijan kiinni laskemalla pönttöön syötiksi kepin, johon se tarttui nopeasti. NBC-uutissivuston mukaan iguaanin uskotaan päätyneen pönttöön talon katolla sijaitsevan viemärin tuuletusputken kautta.