Rauma Blues -festivaali on peruttu – syynä uudet koronavirusrajoitukset

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rauma Blues -festivaali on peruttu. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran 35 vuotta sitten ja se oli tarkoitus käynnistää tämän viikon torstaina. Peruutus koskee kaikkia konserttitapahtumia, niin klubeja kuin lauantain pääkeikkaa.

– Peruuttamisen taustalla on tuore tieto Rauman siirtymisestä koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Leviämisvaiheen tapahtumien ja ravintoloiden turvallisuusjärjestelyiden toteuttaminen tekisi Rauma Blues -konserttien järjestämisestä kannattamatonta, ja myös päinvastoin: kannattavan festivaalin järjestäminen ei mahdollistaisi tarvittavien turvallisuusjärjestelyiden toteuttamista, tapahtumajärjestäjät kertovat.

Rauma Bluesia on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1986 joka vuosi. Näin olleen vuosi 2021 on Rauma Bluesin historiassa ensimmäinen vuosi, kun tapahtuma jää kokonaan väliin.