Risteilyaluksia saapuu taas Helsinkiin: ”Ilolla tervehdimme risteilyvieraita”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälinen risteilyliikenne käynnistyy jälleen Helsingissä perjantaina 6. elokuuta. Risteilyliikennettä jatketaan maahantuloon liittyvien rajoitusten lieventyessä.

Ensimmäinen vierailija Helsingin satamassa oli saksalaisen Phoenix Reise -varustamon M/S Artania, joka saapui Hernesaareen perjantaina kello 12. Helsingin Sataman mukaan terveysturvalliseen matkustamiseen on risteilyalalla varauduttu huolella. Yhteistyötä käyntisatamien terveysviranomaisten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä niin laivalla kuin maissa vieraillessakin.

– Ilolla tervehdimme risteilyvieraita ja matkailun palautumista. Artanian käynnin lisäksi odotamme  muutamia risteilyaluskäyntejä tällä kaudella, Helsingin Sataman satamamestari Antti Pulkkinen kertoo tiedotteessa.

Valtioneuvosto hyväksyi heinäkuussa päätöksen sisärajavalvonnan päättymisestä, antaen samalla säännöt kansainvälisten risteilijöiden käynnille Suomen satamissa. Risteilyvierailut muista EU- tai Schengen-valtioista sallitaan tietyin ehdoin. Rajoitusten purkautumisen myötä myös Helsinki voi aloittaa kansainvälisen risteilykauden.