Spotify kokeilee uutta tilausmallia – nyt mukana myös mainoksia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyä on tähän saakka voinut kuunnella joko ilmaiseksi mainosten kera ja tietyin rajoituksin, tai kuukausihintaa vastaan ilman rajoituksia. Nyt Spotify on kokeilemassa myös uudenlaista tilausmallia. Kyseessä on maksuttoman ja maksullisen Spotifyn välimuoto.

Kokeiluasteella olevassa Spotify Plus -tilausmallissa kuukausihinta olisi The Verge -sivuston mukaan Yhdysvalloissa 0,99 dollaria, eli huomattavasti vähemmän kuin Premiumin 9,99 euron kuukasihinta. Palvelua käyttävä joutuisi ilmaisversion tavoin kuuntelemaan edelleen mainoksia. Hänellä olisi kuitenkin mahdollisuus ohittaa rajattomasti kappaleita ja kuunnella vapaasti haluamaansa sisältöä.

Spotifyn älypuhelinsovelluksen käyttäjille on asetettu ilmaisversiossa tiettyjä rajoituksia. Musiikkia voi kuunnella pääsääntöisesti vain satunnaistoistona soittolistoilta ja albumeilta, ja kappaleita voi tunnin aikana ohittaa enintään kuusi. Spotifyn mukaan rajattomat kuuntelumahdollisuudet älypuhelinversiossa tarjoava Spotify Plus -tilausmalli on toistaiseksi vasta kokeilun asteella, eikä kyseessä ole välttämättä pysyvä uudistus.