Guns N’ Roses rikkoi Spotify -virstanpylvään – yli miljardi kuuntelukertaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen suurimpiin hard rock -yhtyeisiin lukeutuva Guns N’ Roses on ollut jälleen viime viikkoina otsikoissa. Parhaillaan klassisella kokoonpanollaan kiertävä yhtye julkaisi taannoin ensimmäisen uuden kappaleensa 13 vuoteen. Nyt bändi on rikkonut virstanpylvään Spotifyssä.

GUns N’ Rosesin Sweet Child O’Mine -hittiä on kuunneltu Spotifyssä yli miljardi kertaa. Sen myötä yhtye on liittynyt Spotifyn niin kutsuttuun miljardikerhoon Adelen, Nirvanan, Eminemin, Queenin, Linkin Parkin ja Beyoncen kaltaisten nimien rinnalle.

Sweet Child O’Mine oli toki valtava hitti jo ennen tuoretta virstanpylvästä, sillä Guns N’ Rosesin Appetite for Destruction -debyyttilevyllä alun perin julkaistu kappale on yksi yhtyeen tunnetuimmista. Sen video rikkoi lokakuussa 2019 miljardin katselukerran rajapyykin Youtubessa ensimmäisen 1980-luvun videona. Appetite for Destruction on puolestaan yksi kaikkien aikojen myydyin debyyttialbumeista yli 30 miljoonalla myydyllä kappaleella.