18-vuotias kiekkolupaus Samuel Helenius sai NHL-sopimuksen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen jääkiekkohyökkääjä Samuel Helenius on tehnyt tulokassopimuksen NHL-joukkue Los Angeles Kingsin kanssa. 18-vuotias Helenius on edustanut SM-liigassa JYPiä ja oli mukana Suomen joukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2021.

Samuel Helnius teki Los Angeles Kingsin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Joukkue varasi Heleniuksen varaustilaisuudessa tänä kesänä. NHL-sopimuksiin perehtyvän CapFriendlyn mukaan Heleniuksen vuositulot tulokassopimuksella ovat yhteensä 925 000 dollaria, eli noin 790 000 euroa.

Jääkiekkoilija paljastaa JYPin jakamalla videolla pelaavansa JYPin riveissä vielä tulevalla kaudella. Samuel Helenius on toisen polven jääkiekkoilija, sillä myös hänen isänsä Sami on lajin entinen ammattilainen. Sami Helenius pelasi yhteensä 155 ottelua NHL:ssä muun muassa Calgary Flamesin ja Dallas Starsin riveissä.