Ilomantsissa vietetään Karhufestivaalia – tällainen oli tapahtuman käynnistänyt moottorisahafanfaari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Karjalan Ilomantsissa on vuodesta 2014 vietetty kesäisin Karhufestivaalia. Tänä vuonna Suomen itäisimmäksi kuvailtua kulttuurifestivaalia vietetään hybriditapahtumana sekä paikan päällä että internetissä 12.-15. elokuuta.

Karhufestivaalien avajaisia vietettiin Ilomantsin torilla perjantaina 13. elokuuta. Avajaisissa kuultiin perinteinen moottorisahafanfaari moottorisaveistämisen mestaruuskilpailun osallistujien toimesta. Karhunveiston mestaruuskilpailuun, jonka tämänvuotisena teemana on Karhu ja pentu, on ilmoittautunut lähes 30 osallistujaa.

Karhufestivaalia päästään seuraamaan videostriiminä Karhufestivaalin Youtube-kanavalla. Karhuveiston mestaruuskilpailun ja pikaveistokilpailun lisäksi Ilomantsissa on tarjolla oheisohjelmaa, kuten harrasteajoneuvojen kokoonutminen, runolaulua, tanssitaiteilijoiden liikeellisiä tarinoita ja konsertteja. Tapahtumaa järjestävät Maaseudun Sivilistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ja Maaseudun Sivistysliitto.