Kirpputorin taulu paljastui aarteeksi – jopa kymmenien tuhansien arvoinen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirpputorilöydöt voivat toisinaan paljastua todellisiksi aarteiksi. Eräs Kanadan Courtenayssa asuva mies tuli taannoin ostaneeksi kirpputorilta taulun, jonka todellinen arvo saattaa olla huomattavasti ostohintaa suurempi.

Stephen Burgess osti Value Village -kirpputorilta 120 kanadan dollarin, eli noin 80 euron hintaan lähinnä sen kehysten vuoksi. Lähempi tarkastelu paljasti siveltimen jälkiä myös kehysten alta, mikä viittasi kyseessä olevan aito maalaus. Vielä suurempi yllätys paljastui Burgessin Googletettua taiteilijan signeerauksen, sillä taulun tekijäksi paljastui vuonna 1870 syntynyt hollantilainen maisemamaalari Gerritjen Weimer.

Gerritjen Weimerin töitä on Vancouver Island Free Daily -lehden mukaan myyty 17 000 – 300 000 euron hintaan. Burgess etsii parhaillaan asiantuntevaa taideasiantuntijaa, joka kykenisi arvioimaan sen todellisen arvon. Mikäli taulu todella on arvokas, suunnittelee hän myyvänsä maalauksen ja lahjoittavansa rahat hyväntekeväisyyteen.