Saksalaishoitaja vaihtoi koronarokotteita suolaliukseen – tuhansia uusintarokotukseen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Jopa tuhannet ihmiset voivat joutua vierailemaan uudelleen rokotettavana koronaa vastaan. Punaisen Ristin hoitajan epäillään antaneen rokotettavaksi saapuneille ihmisille suolaliuosta todellisen rokotteen sijaan.

Hoitajan uskotaan vaihtaneen rokotteet suolaliuokseen maalis- ja huhtikuussa Friisinmaassa sijaitsevassa rokotuspisteessä. Jopa 8 600 ihmistä on saattanut saada suolaliuosta koronarokotteen sijaan. Hoitaja pystyi vaihtamaan injektiopullot, sillä hän oli vastuussa rokotteiden ja inkektioruiskujen valmistelusta rokotuskeskuksessa.

CNN-uutissivuston mukaan poliisit uskovat tutkintojensa perusteella hoitajan vastustavan rokotteiden antamista. Tiedossa ei ole, kuinka montaa ihmistä rokotteiden vaihtaminen on tarkalleen ottaen koskenut. Viranomaiset ovat kehottaneet 5. maaliskuuta 20. huhtikuuta Roffhausenissa rokotettavana vierailleita hankkimaan uuden rokoteannoksen.