Salakuljettaja naamioi amfetamiinin koronarokotteiksi – jäi kiinni Norjan rajalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Puolalainen mies on tuomittu Norjassa yli 10 vuoden vankeusrangaistukseen huumeiden salakuljetuksesta. Isokokoinen amfetamiinilasti oli yritetty naamioida koronarokotteita sisältäväksi lähetykseksi.

50-vuotias mies pysäytettiin tullin toimesta pian sen jälkeen, kun hän oli saapunut Norjaan autolauttalla. Hän oli kiinnittänyt pakettiautoonsa tarrjoja, joissa oli koronarokotetta valmistavan BioNTech-lääkeyhtiön logo, ja asettanut kojelaudalle kansion jossa oli niin ikään yhtiön logo. Koronarokotteiden sijaan autosta paljastui kuitenkin salalokero, joka sisälsi noin 40 kilon edestä amfetamiinia.

Vice-lehden mukaan Norjan valtionsyyttäjä on kertonut löydetyn huume-erän vastaavan noin 10 prosenttia Norjan vuosittaisista amfetamiinitakavarikoista. Talousvaikeuksista kärsineen miehen kerrotaan vuokranneen pakettiauton Saksasta ja saaneensa huumeet Amsterdamista. Hänelle tarjottiin 20 000 euroa niiden toimittamisesta.

Tuomitun asianajajan mukaan puolalalismies oli luullut salakuljettaneensa amfetamiinin sijaan hasista, josta olisi tullut huomattavasti pienempi tuomio. Oikeus ei kuitenkaan uskonut selitystä, sillä amfetamiinia sisältävistä pusseista löydettiin hänen sormenjälkiään.