Sisukasta syyspuuhaa – Turun hautausmaalta raivataan kurtturuusua talkoovoimin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kurtturuusu eli rosa rugosa on määritelty kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi. Se leviää vaakajuurakkonsa avulla erittäin helposti läpitunkemattomiksi tiheiköiksi ja syrjäyttää sillä tavalla alkuperäisen lajiston erityisesti merenrannoilla.

Linnut levittävät kurtturuusua syömällä sen kiulukoita. Kurtturuusua torjutaan raivaamalla pois juurakot tai keräämällä syksyllä taiten kiulukat pois. Nyt syyskuun alkajaisiksi kurtturuusua raivataan Turun Katariinan hautausmaalta. Mukana talkoissa ovat muun muassa Turun luonnonsuojeluyhdistys sekä Ymppäkerho.

Kurtturuusutalkoot pistetään pystyyn torstaina 2. syyskuuta kello 16:00-19:00. Katariinan hautausmaa löytyy Pyhän Katariinan kirkon ympäristöstä Ylioppilaskylän vieressä. Lisätietoa löytyy kurtturuusutalkoiden Facebook-tapahtumasta.