Kaapelitelevisioon iso muutos – kanavapaikat viritettävä ehkä uudelleen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen kaapelitelevisioverkoissa tapahtuu tiistaina 31. elokuuta kanavapaikkoihin vaikuttava muutos. Asiasta on tiedottanut Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FinCom.

Muutoksen myötä kanavanumerot uudistuvat. Jatkossa vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät kanavaluettelon alusta. Näin olen siis esimerkiksi Yle TV1 HD löytyy kanavapaikalta 1, MTV3 HD kanavapaikalta 3 ja Nelonen HD kanavapaikalta 4.

FinComin mukaan muutoksen taustalla on kuvan laadun parantuminen ja televisiotekniikan kehitys. Teräväpiirtolähetyksiä on nähty televisiossa jo yli 10 vuoden ajan, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkkoa käyttävistä on jo HD-vastaanotin.

Monet uudemmat televisiot löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Mikäli näin ei kuitenkaan tapahdu, kannattaa televisiolla suorittaa kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Kanavanumeromuutos koskee vain kaapelitelevisioverkkoa eikä siis esimerkiksi antenniverkkoa.