Aloita kevyempi ruokavalio isänpäivän illallisesta – tässä ohje punaiseen ja maukkaaseen kalapataan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Miehet ottavat yhä useammin osaa perheen ruokahuoltoon tai vastaavat siitä yksin. Tilastojen mukaan suomalaiset miehet syövät edelleen liian vähän kasviksia. Niitä tulisi nauttia puoli kiloa päivässä.

Paras lahja isälle on kasvisten käyttöön rohkaiseminen. Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee kasvispitoista kattausta isänpäivään. Pääruoaksi voi tarjoilla punaista kalapataa, mikä antaa mukavasti potkua viileään marraskuuhun.

Punainen kalapata4 annosta600 g kuhafileitä (tai muuta ruodotonta vaaleaa kalaa)1 pieni (100 g) punainen paprika1 kpl (100–150 g) salaattifenkoli (tai lehtiselleriä)2 salottisipulia tai 1 tavallinen1–3 valkosipulinkynttä2 rkl rypsiöljyä400 g tomaattimurskaa1 rs 250 g kirsikkatomaatteja1–2 kpl (70 g) maustekurkkua (tai kivettömiä oliiveja)0,5 sitruunan mehu0,25–0,5 tl vastarouhittua pippuria0,5–1 kpl punaista mietoa chiliä tai veitsenkärjellinen voimakasta chilijauhetta0,5 tl suolaa0,5 tl jauhettua jeeraa (eli juustokuminaa)1 tl paprikajauhetta0,5–1 tl sokeriapieni nippu sileää lehtipersiljaa

Viipaloi paprika ja salaattifenkoli valmiiksi, kuori ja hienonna sipulit ja kuullota padassa öljyssä. Lisää tomaattimurska, paprika, fenkoli ja viipaloidut tai rullatut kalafileet, kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää tomaatit, kuutioitu kurkku (puolitetut oliivit), sitruunamehu ja mausteet ja jatka hauduttamista 10-15 minuuttia. Tarkista kypsyys, lisää silputtua lehtipersiljaa ja tarjoa lohkoperunoiden kanssa.