Hyttystornado kuvattiin Venäjällä – tähän et haluaisi törmätä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyttyset ovat yleinen riesa Suomen kesässä. Onneksi meillä nähdään harvemmin aivan samanlaisia hyönteisparvia, kuin taannoin Venäjän itäosassa.

Kamtšatkan niemimaalla kuvatulla videolla nähdään erikoinen ilmiö, jota saattaisi nopeasti luulla pyörremyrskyksi. Kyseessä on kuitenkin valtava hyttysistä koostuva parvi. Videon kuvannut Alexei kuvaili East2West-uutistoimistolle hyttyspilven näyttäneen jopa satojen metrien kokoiselta, ja se kertoo sen haitanneen ajonäkymää tiellä.

Hyttyspilvien on kuvailtu olevan alueella melko yleinen ilmiö. Hyönteistutkija Lyudmila Lobkova kertoo Siberian Times -lehdelle hyttystornadon koostuvan pääasiassa uroshyönteisistä, jotka parveilevat naaraiden ympärillä paritellakseen niiden kanssa.