Korkeasaaressa kuvattiin harvinainen kissaeläin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joitain eläinlajeja voi olla haastavaa ikuistaa valokuviin, jopa eläintarhoissa. Taannoin eräs valokuvaaja onnistui toteuttamaan pitkäaikaisen tavoitteensa ja kuvaamaan yhden Korkeasaaren eläintarhan harvimmin nähdyistä asukkaista. Hän otti näyttävän kuvan Lyyra-nimisestä margaista istumassa nurmikolla.

– Kärsivällisyys palkitaan! Vuosikorttilaisemme Timo Sivonen onnistui kymmenien vierailujen ja lukemattomien yritysten jälkeen kuvaamaan margai Lyyran viikonloppuna ulkotarhassa. Kiitos upeasta kuvasta!, Korkeasaaren Facebook-sivulla paljastettiin.

Amazonia-talossa asuvaa margaita eli pitkähäntäkissaa kuvaillaan yhdeksi Korkeasaaren vaikeimmin havaittavista eläimistä. Lähinnä hämärässä liikkuva ja päivisin usein pesäkopissaan nukkuva kissaeläin osaa olla erittäin huomaamaton.

Margai on erittäin harvinainen näky myös luonnossa. Etelä-Amerikassa elävä margai on uhanalaisluokitukseltaan silmälläpidettävä laji. Yksilöiden määrä on laskenut erityisesti 1980-luvulla tapahtuneen metsästyksen vuoksi.