Suomesta maailman kolmanneksi eniten huippujääkiekkoilijoita – edellä vain Venäjä ja Kanada

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on nimetty kolmanneksi eniten miesten jääkiekon huippupelaajia tuottavaksi maaksi. Korkea sijoitus selviää tuoreesta Global Odds Index -indeksistä. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle. Indeksin mukaan 6,93 prosenttia suomalaisista miesjääkiekkoilijoista voi teodennäköisesti yltää huipputasolle.

Listan ensimmäisellä sijalla on Venäjä 17,30 prosenttiluvulla ja toisella sijalla Kanada 11,36 prosenttiluvulla. Ruotsi sijoittui listan neljänneksi 6,21 prosentilla. Selvityksen perusteella yksi nuori mies 498:sta on Suomessa huipputason jääkiekkoilija. Ainoastaan Islannissa oli suurempi suhdeluku, sillä selvityksen mukaan maassa nuoren miehen todennäköisyys olla huippukiekkoilija on yksi 388:sta. Kolmanneksi eniten huipputason miesjääkiekkoilijoita voi odottaa löytyvän Sloveniasta, jossa luku oli yksi 557:stä.

Magmatic Researchin tekemässä selvityksessä tutkittiin 35 maan pääsarjoja joukkuelajeissa. Selvityksessä keskityttiin vain miesurheilijoihin. Todennäköisyydet laskettiin vuosina 1991-2003 syntyneiden miesurheilijoiden perusteella.