Ostitko Mr. Paninin gluteenittomia leipiä? ”Tuotteita ei tule käyttää”

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mr. Panini vetää pois myynnistä gluteenittomia leipiään. Panineissa on havaittu EU:n sallitun rajan ylittäviä pitoisuuksia potentiaalisesti terveydelle haitallista ainetta. Mr. Paninin mukaan tuotteita ei tule käyttää, ja kuluttajia ohjeistetaan hävittämään ne.

Takaisinveto koskee tuotteita Mr. Panini Gluteeniton kinkkupanini ja Mr. Panini Gluteeniton kanapanini, joiden viimeinen käyttöpäivä sijoittuu ajalle 4.9.2021-16.9.2021. Leivissä käytetty ksantaanikumi-sakeutusaine sisältää valmistajan mukaan sallirun rajan ylittäviä pitoisuuksia etyleenioksidia. Etyleenioksidin käytön ei pitäisi aiheuttaa pieninä pitoisuuksina välittömiä haittoja, mutta pitkäaikainen käyttö voi olla terveydelle haitallista.

Takaisinveto ei koske muita Mr. Paninin tuotteita. Takaisinvedettävää tuote-erää on myyty koko maassa muun muassa ruokakaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa ja kioskeissa. Tuotteen ostaneita pyydetään lähettämään hyvityksen saadakseen tyhjä pakkaus veloituksetta osoitteeseen Kokkikartano (Mr. Panini), TUNNUS 5017131, 00003 VASTAUSLÄHETYS.