Hanoi Rocksin ja Guns N’ Rosesin kanssa työskennellyt kitaristi Timo Kaltio on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Hanoi Rocksin ja Guns N’ Rosesin kanssa yhteistyötä tehnyt suomalainen kitaravirtuoosi TImo Kaltio on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.

Timo Kaltion kerrotaan kuolleen lyhyen sairauden jälkeen. Rovaniemellä syntynyt ja vuosien varrella maailmalla uraa luonut muusikko oli menehtyessään 61-vuotias.

Kaltion ura Suomen rock-piireissä alkoi hänen aloitettua 1980-luvun alussa työt Hanoi Rocksin roudarina. Myöhemmin hänestä tuli yhtyeen kitara-asiantuntija ja luottohenkilö, ja lisäksi hän soitti hetken aikaa yhtyeessä bassoa. Kaltio teki myöhemmin yhteistyötä myös Guns N’ Rosesin kanssa, minkä tuloksena syntyi Use Your Illusion I -levyllä kuultu Right Next Door to Hell.

Hanoi Rocksin hajoamisen jälkeen Kaltio soitti bassoa yhtyettä seuranneessa Cherry Bombz -yhtyeessä ja kitaraa bändeissä Problems?, Cheap and Nasty ja Johnny Thunders. Monitaiturina tunnettu Kaltio loi myös taidetta muun muassa Fleetwood Mac ja Heart -yhtyeille ja työskenteli mainosalalla.