Kuningaspyton karkasi Helsingin Pihlajistossa – matelijaa kuvaillaan kiltiksi ja juuri syöneeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Pihlajiston asukkaita kehotettiin äskettäin pitämään silmänsä auki eksoottisen eläimen varalta. Alueella oli karannut lemmikkinä pidetty kuningaspyton, jota kuvailtiin ihmisille harmittomaksi.

Kuningaspytonin katoamisesta ilmoitettiin muun muassa Facebookin pääkaupunkiseudun Karkurit-ryhmässä. Matelija on 110-120 pitkä ja 8 senttiä paksu 11-vuotias uros. Väritykseltään käärme on mustanruskea ja laikukas.

Kuningaspytonin omistaja Saga Leivonen kertoo asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Ylelle käyneensä koko asuntonsa läpi, ja epäilee käärmeen paenneen vessanpöntön kautta putkistoon. Hän kuvailee Chapo-nimistä lemmikkiään kiltiksi, vaarattomaksi ja vain muutama päivä sitten syöneeksi. Käärmeestä mahdollisia havaintoja tekeviä kehotetaan ottamaan yhteyttä Helsingin pelastuslaitokseen.