Sähköpotkulautailua rajoitetaan rajusti Helsingissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Runsasta keskustelua kuluneen kesän aikana herättäneiden vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttöön on tulossa Helsingissä muutoksia. Käyttöä rajoitetaan rankalla kädellä, eikä niitä enää voida jatkossa käyttää lainkaan viikonloppuöisin.

Helsingissä syyskuussa aloitettavassa kokeilussa vuokrasähköpotkulaudat ovat poissa käytöstä perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä. Käyttökielto on voimassa kello 00 ja 05 välisenä aikana. Kokeilu on voimassa ainakin vuoden loppuun saakka.

Sähköpotkulautoihin tulee 3. syyskuuta alkaen myös uusia nopeusrajoituksia koko Helsingissä. Lautojen maksiminopeutta tullaan laskemaan päivisin 25 kilometrin tuntivauhdista 20 kilometrin tuntivauhtiin. Öisin lautojen nopeutta rajoitetaan 15 kilometrin tuntivauhtiin.

Lautojen käytön viikonloppuöisin kieltävän kokeilun aikana kerätään tietoa siitä, kuinka paljon rajoitukset vaikuttavat tapaturmien määrään. Helsingin kaupunki pyrkii sopimaan yritysten kanssa myös keinoista, joilla voitaisiin vähentää sähköpotkulautojen pysäköinnistä muulle liikenteelle ja kaupunkiviihtyvyylle koituvaa haittaa.