Kiina rajoittaa alaikäisten verkkopelaamista – peliaikaa kolme tuntia päivässä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten ja nuorten verkkopelaamista rajoitetaan Kiinassa rajulla kädellä. Jatkossa alle 18-vuotiaat saavat pelata viikossa vain yhteensä kolme tuntia.

Verkkopelejä tarjoavien yhtiöiden täytyy jatkossa estää alakäisiä pelaamasta pelejään koulupäivinä. Pelaaminen sallitaan alaikäisille vain tunnin ajan perjantaisin, lauantaisin, sunnuntaisin ja lomapäivinä. Peliyhtiöitä velvoitetaan myös pitämään huolen siitä, että pelaajat käyttävät oikeita nimiään ja kieltämään pelaamisen niiltä, joiden henkilöllisyyttä ei kyetä varmentamaan.

Kiinan hallituksen mukaan toimenpiteiden tarkoituksena on vähentää nuorten peiriippuvuutta.Valtionmediat ovat kutsuneet verkkopelejä henkiseksi oopiumiksi. Aikaisemmin alaikäisten pelaamista rajoitettiin The Guardian -lehden mukaan 1,5 tuntiin arkipäivinä ja kolmeen tuntiin viikonloppuina, mutta rajoituksia tiukennettiin nuorten kierrettyä sääntöjä väärillä henkilöllisyystodistuksilla.