Vaalimaan ostosparatiisi Zsar Outlet Village kuin ulkomailta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Outlet-kylät ovat tuttuja ulkomailta, mutta Suomessa niiden olemassa oloa on ryhdytty vasta suunnittelemaan. Itärajan tuntumassa Vaalimaalla sijaitseva Zsar Outlet Village on omintakeinen ostospaikka, mutta jäänyt hieman tuntemattomaksi suurelle yleisölle.

Zsar sijaitsee Vaalimaalla, Kymenlaaksossa, vain kivenheiton päässä suurimmasta EU:n ja Venäjän välisestä raja-asemasta ja reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Kyseessä on ensimmäinen aito outlet-kauppakeskus Suomessa – ja täysin uudentyyppinen ostoskohde. Se pitää kokea itse.

Zsarin muoti- ja kauneusalan liikkeet edustavat kansainvälisiä huippumerkkejä ja tuotteet ovat vähntään. 30 prosenttia normaalihintoja edullisempia. Zsar Outlet Village on upea kylämiljöö, joka tuntuu siltä kuin olisi ulkomailla. Alueelta löytyy kattava ravintolatarjonta, suuri parkkipaikka ja ilmainen sähköautojen latauspiste. Lapsille on oma suuri leikkialueensa. Myös koirat ovat tervetulleita Zsariin.