Matkavinkki: Ahvenanmaan sadonkorjuujuhla tarjoilee makuelämyksiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lähiruokatapahtumat ja sadonkorjuujuhlat ovat syksyn perinteisiä tapahtumia, joissa pääsee maistelemaan kausituotteita suoraan tuottajien kasvattamina. Ahvenanmaalla järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna sadonkorjuujuhlia.

– Sadonkorjuujuhlissa yhdistyy paikallinen ruoantuotanto, maanviljely sekä ruoka- ja käsityökulttuuri. Voit vierailla avoimilla tiloilla maistelemassa kauden raaka-aineista valmistettuja ruokia ja juomia, ostaa paikallisia artesaanituotteita ja täydentää ruokavarastoasi ihanilla paikallisilla antimilla. Voit vaihtaa kuulumisia myös paikallisten ruokatuottajien kanssa ja kysellä paikallisesta maataloudesta ja kulttuurista, ruoka- ja ravintolamedia Toptaste uutisoi.

Osa laivayhtiöistä järjestää Sadonkorjuuristeilyn Helsingistä Ahvenanmaalle. Ruotsinkieltä taitaville löytyy myös oma Skördefesten på Åland appi, jonka voit ladata App Storesta tai Google Playsta. Sovelluksella voi suunnitella reissusi etukäteen ja tutustua tapahtuman laajaan tarjontaan. Lisätietoa tapahtuman nettisivustolta.