Teinipoika ajoi Lohjalla sähköpotkulaudalla tutkaan 67 km/h

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lohjan poliisi pysäytti taannoin rajua ylinopeutta kevyen liikenteen väylällä ajaneen alaikäisen sähköpotkulautailijan. Auton nopeudella ajaneen potkulaudan kyydissä oli toinenkin alaikäinen nuori, eikä kummallakaan ollut kypärää.

Ylinopeutta ajanut sähköpotkulautailija ajoi poliisin tutkaan 30. elokuuta. Rekisteröimättömän laudan nopeudenksi mitattiin 67 kilometriä tunnissa. Poliisin koeajossa sähköpotkulaudan osoitettiin saavuttamaan jopa 80 kilometrin tuntivauhdin, minkä vuoksi se luokitellaan poliisin valvonnassa jo moottoripyöräksi.

Rikosilmoitus kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta ei etene rikostutkintaan tekijän ollessa alaikäinen. Poliisi kertoo kuitenkin puhututtaneen molemmat nuoret ja keskustelleensa heidän vanhempien kanssa. Jotta sähkköpotkulaudalla voi ajaa rekisteröimättä, saa sen maksiminopeus olla alle 25 kilometriä tunnissa.

– Älkää ostako lapsillenne mitään sähkökulkuneuvoa, joka kulkee jo lähtökohtaisesti yli 25 kilometriä tunnissa, jos ette ole varmoja siitä, missä sillä ajellaan. Muistutuksena myös se, että erilaisia sähkökulkuneuvoja on helppo virittää, ja laillisen saa laittomaksi hyvin nopeasti, komisario Hannu Kontula kertoo tiedotteessa.